СПА и фитнес развлечения

Услугите за СПА центъра и фитнеса са: плуване, ходене и бягане на пътека при водно съпротивление, масажи, нагревки с инфрачервени лъчи, ходене и бягане на специална професионална пътека за кучета и всичко останало, което е предписано от ветеринарен лекар в областта на раздвижване и рехабилитация.

Басейн

СПА хотелът разполага с голям басейн за плуване и рехабилитация.

 

Той е с размери 6 м. на 3 м. с дълбочина 120 см.

 

Водата се поддържа с постоянна температура от 27 С.

 

За кучетата има и специализирани обезопасителни жилетки, които им помагат по време на плуване.

Хидропътека

Чрез регулиране нивото на водата, хидропътеката спомага за рехабилитация, фитнес тренировка, контрол на цялото тяло и за релакс.

 

Пътеката спомага за по-бързото възстановяване на мускулната сила, функция и издръжливост. Тя допринася за укрепването на организма в следоперативния период, както и при дисплазии, артрити, фрактури, атрофии, наднормено тегло.

 

Хидропътеката осигурява ниско натоварваща среда, която увеличава функционалното използване на крайниците без да се натоварва тялото или да се получава дискомфорт. Тази терапия спомага за укрепване на мускулите и сухожилията и поддържа силата и баланса на цялото тяло.

Фитнес

Редовните тренировки и упражнения поддържат кучето в много добро здравословно състояние,

укрепват мускулите, предотвратяват евентуални проблеми в ставите, помагат при наднормено тегло и повишават издържливостта.

 

Хотелът разполага с професионална пътека за ходене и тичане, топка за баланс и разтягане,

дискове и дъска за равновесие и баланс.

Бягащата пътека служи за рехабилитация, обучение и фитнес. Тя е създадена специално за кучета и е подходяща както за малки, така и за големи четириноги приятели.

 

Пътеката е голяма и широка, с тих двигател, който няма да изплаши кучето. Тя е с ниска платформа, на която може да се променя наклона, което увеличава интензивността на обучение и различното натоварване на група мускули при тренировка. Скоростта на пътеката може да се регулира от много бавна до бърза.

 

Бягащата пътека е от голяма полза за кучетата, тъй като тя помага в много области за доброто здраве на животното. Тя помага за подобряване на състоянието на кучета след операция, за рехабилитация, за отслабване, обучение за състезателни кучета и подобряване на походката.

Той служи за равновесие и баланс, при неврологични заболявания.

Тя може да се използва за спорт, обучение, терапия и рехабилитация. Има две тренировъчни повърхности – плоска (гладка) и релефна.

 

Чрез регулиране за въздуха във възглавничката, може да се променя степента на трудност на тренировките.

Тя е с уникална форма на фъстък, която ограничава движението на кучето.  Използва се за рехабилитация, терапия, спорт и разтягане. Чрез промяна на въздуха в топката може да се регулира трудността на баланса.

Площадка за игра

В хотела има площадка за игра, в която има различни препятствия за дресировка, къщичка за игра, дюшеци и много играчки, с които кучетата да се забавляват.

 

Площадката разполага с препятствие с конуси на различни нива за прескачане, които се използват за упражнения, обучение, дресировка и рехабилитация.